Nieuws Limburg Douko is eerste advocaat met app voor klanten

Douko is eerste advocaat met app voor klanten

Douko is eerste advocaat met app voor klanten

Advocaat (en erkend bemiddelaar) Stephan Doukhopelnikoff uit Sint-Truiden stelt als eerste advocaat in Vlaanderen een app ter beschikking van zijn klanten. Met deze ‘AdvoPresto’ kunnen de klanten snel en gemakkelijk dossiers, documenten of foto’s naar de advocaat verzenden via hun smartphone. “Ik werk zonder secretaresse, maar ben via deze tool toch altijd hyperbereikbaar,” aldus Douko, zoals hij door de vrienden wordt genoemd.

Het is niet de eerste ‘stunt’ van de 48-jarige Truiense advocaat. Hij was in het jaar 2000 één van de eersten die zich specialiseren in rechtspraak rond het internet. Hij was ook bij de pioniers om de betrouwbaarheid van websites te labelen. En in 2004 kwam hij als eerste met standaardcontracten die te downloaden waren van het internet. Ondertussen zijn dat soort toepassingen legio.

stephan doukhoDoukhopelnikoff heeft ondertussen een nieuwe primeur klaar. Naar eigen zeggen is hij de eerste advocaat van Vlaanderen die een app voor smartphones lanceert. “De bedoeling is de communicatie met mijn cliënten te vergemakkelijken,” legt hij uit. “Om mij documenten of foto’s te bezorgen, moeten de cliënten niet langer een afspraak maken of wachten in de wachtzaal. Via AdvoPresto kunnen ze die documenten, pv’s, betekeningen of schadefoto’s snel aan mij bezorgen, samen met hun vraag daarover. Ik krijg die documenten binnen op mijn pc en kan meteen een antwoord geven.” Een voorbeeld: “Stel dat er een deurwaarder aan je deur staat met een bevelschrift. Via AdvoPresto kan je het document fotograferen, meteen naar mij doorsturen en vragen wat je moet doen.”

AdvoPresto is gratis beschikbaar voor smartphones die draaien op iOS (Apple) en Android.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.