pb120410-Jo-en-Raf-Janssen-300×236-1

Drie kandidaten voor Dessersprijs bekend

De drie genomineerden voor de Herman Dessersprijs van Voka Limburg zijn bekend. Donderdag 31 mei weten we of Raf en Steve Van Swartenbrouck (GRL Glasrecycling), Jo en Raf Janssen (Jojo Elektronica) of Jean Biesmans (Tectum Group) de gegeerde onderscheiding in de wacht sleept. De winnaar wordt dan bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Voka - Kamer van Koophandel Limburg in Hasselt. De Ondernemersprijs Herman Dessers heeft sinds 1994 al een lijst van 17 verdienstelijke Limburgers of Limburgse instellingen opgeleverd. De eerste winnaar was René Brück van het toenmalige ALZ (nu Aperam), de winnaar van vorig jaar is Roger de Condé van de gelijknamige bandengroep.

Met de Ondernemersprijs Herman Dessers eert Voka Limburg Herman Dessers, de man bijna 42 jaar directeur van de toenmalige Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg was.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.

De nominatie gebeurt in twee fasen. Eerst brengen de leden van Voka een aantal kandidaten aan. De jury (toplui van Voka, twee Limburgse hoofdredacteurs en de rector van UHasselt) kiest daaruit de drie genomineerden en de finale winnaar.