Nieuws Limburg Drie kandidaten voor ondernemersprijs Voka Limburg

Drie kandidaten voor ondernemersprijs Voka Limburg

Drie kandidaten voor ondernemersprijs Voka Limburg

Het is al voor de 26ste keer dat Voka Limburg de felbegeerde Herman Dessersprijs zal uitreiken. Eén van de 3 genomineerden wordt op woensdag 24 juni via een livestream tot winnaar uitgeroepen. De kanshebbers zijn Ismaël Bel-Al-Lal (U2Pgroup), Sam Strijckmans (Nitto EMEA) en Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood).

De Ondernemersprijs Herman Dessers bekroont een persoon, een onderneming, een vereniging, een instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft. Vorig jaar ging deze belangrijke award naar Cegeka-CEO Stijn Bijnens.

Dit jaar selecteerde de jury drie genomineerden (in alfabetische volgorde):

Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup) is oprichter van energiebedrijven Futech en iLumen, die beiden deel uitmaken van de U2Pgroup. De eerste onderneming zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. iLumen is een internationaal opererende onderneming die focust op producten die bijdragen aan de optimale werking van zonnepaneleninstallaties, zoals de PIDbox en de thuisbatterij iLubat.

Sam Strijckmans (Nitto EMEA) is CEO van Nitto EMEA en Corporate Vice President van Nitto Corporation, waarmee hij het eerste Europese board member van de multinational is. Hij startte er zijn carrière in 2004 als Chief Financial Officer van Nitto Belgium en groeide vanuit de Genkse vestiging door naar zijn huidige functie, waar hij aan het hoofd staat van 6 productie-eenheden en meer dan 1.600 medewerkers.

Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood) richtten in 2007 hun visverwerkingsbedrijf op in Vlijtingen (Riemst). Het ondernemerskoppel nam in 2012 de vishandels van Vandermaesen over. Het bedrijf zet in op een verregaande en innovatieve tracebility van hun productieketen. Vorig jaar werd een omzet van 75 miljoen euro gerealiseerd.

“Deze drie genomineerden legden als bedrijf en als ondernemende persoonlijkheden een opmerkelijk groeitraject af waarmee ze een goed voorbeeld zijn voor onze Limburgse ondernemers”, zegt Voka-voorzitter Karin Van De Velde. “Bovendien toont de lokale verankering dat onze provincie een vruchtbare grond is voor ondernemerschap. Deze ondernemers waarborgen welvaart en welzijn door hun durf en inzet.”

Een kort filmpje over de 3 genomineerden vind je hier:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.