Nieuws Limburg Drie Limburgse familiebedrijven uitgeroepen als rolmodel

Drie Limburgse familiebedrijven uitgeroepen als rolmodel

Drie Limburgse familiebedrijven uitgeroepen als rolmodel

Tijdens een druk bijgewoond Family Business Event maakte VKW Limburg samen met de UHasselt de eerste Ambassadeurs Excellent Familiebedrijf bekend. Het is een vernieuwende onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en poneert als inspirerende rolmodellen.

De deskundige en onafhankelijke jury selecteerde uit de kandidaten 3 familiebedrijven die zich gedurende 2 jaar de titel mogen toeëigenen: drukkerij Haletra uit Houthalen-Helchteren, bouwbedrijf Haex uit Meeuwen-Gruitrode en steenfabriek Group Vandersanden uit Bilzen. “Stuk voor stuk bedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan”, aldus de jury.

Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg, dat al 12 jaar familiebedrijven ondersteunt in hun verdere professionalisering, heeft de prijs in het leven geroepen samen met het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms van de de UHasselt. “In Limburg is bijna 80% van de ondernemingen een familiebedrijf”, zegt Koen Hendrix, directeur bij VKW Limburg en coördinator van het expertisecentrum. “Zij vormen meer dan ooit de ruggengraat van onze economie. De professionalisering van familiebedrijven is cruciaal voor hun continuïteit en een vlotte overdracht naar een volgende generatie en dat leidt tot de duurzame verankering van familiebedrijven in Limburg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.