Nieuws Limburg Drie managers nemen Edibo helemaal over

Drie managers nemen Edibo helemaal over

Drie managers nemen Edibo helemaal over

Danny Ulenaers, Jo Boonen en Dirk Paerewyck hebben hun belang in klasse 7-bouwbedrijf Edibo uit Lommel, verhoogd tot 33,33%. Herman Swings blijft als zelfstandig consultant aan de onderneming verbonden, terwijl Thierry Vanhelden ervoor kiest de groep te verlaten.

Edibo werd 40 jaar geleden opgericht door wijlen Theo Custers. Na een Management Buy Out in 2007 door Herman Swings, Thierry Vanhelden en de 3 managers die aan boord blijven, groeide het bedrijf uit tot een organisatie van 130 medewerkers en een omzet van zo’n 60 miljoen euro per jaar. Naast het hoofdkantoor in Lommel werden vestigingen geopend in Fernelmont, Eindhoven en Heusden-Zolder.

Om de continuïteit van Edibo te waarborgen, is nu een volledige overname gebeurd door Danny Ulenaers, Jo Boonen en Dirk Paerewyck. Zij hebben elk een derde van de aandelen gekocht. Operationeel nemen ze een specifieke taak voor hun rekening: Danny is verantwoordelijk voor de uitvoering, interne klantenrelaties en de algemene organisatie, Jo voor de verkoop, marketing, externe klantenrelaties en netwerking, en Dirk tenslotte, neemt de leiding over de Waalse vestiging Edibosud.

Herman Swings en Thierry Vanhelden stappen door deze deal uit de aandelen. Herman blijft weliswaar aan boord als zelfstandig consultant, terwijl Thierry ervoor kiest de organisatie te verlaten.

De eigenaars leggen de lat hoog. “We willen de Edibo verder uitbouwen in nieuwe markten, en uiteraard ook huidige klanten blijven bedienen. Hierin willen we de synergie met ons eigen funderings- en metselbedrijf maximaal benutten. Daarnaast willen we met onze eigen Edibo Academy investeren in de verdere ontwikkeling van onze mensen. Alle teams zijn er klaar voor en de positieve drive is voelbaar,” besluiten de aandeelhouders.

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-02-25 20:56:45

Gefeliciteerd en nog veel succes verder.

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Lekanne lanceert luxe-lodge

Victor Lekanne, gekend als voormalig eigenaar van Varel Alarm, heeft een totaal nieuw bedrijf opgestart. Met zijn onderneming Wild at… Lees meer

Hechtel-Eksel
Hechtel-Eksel

Dalemans knipt: tot op de Comma!

Met een precies coronaknipje heeft burgemeester Jan Dalemans vrijdag het nieuwe kantorencomplex Comma in Hechtel-Eksel geopend. Daarmee nemen bedrijven als… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.