Nieuws Limburg Drie musketiers willen met experts groeibedrijven helpen

Drie musketiers willen met experts groeibedrijven helpen

Drie musketiers willen met experts groeibedrijven helpen

SIM Belgium is een nieuwe vennootschap die 3 Limburgse ondernemers uit totaal diverse disciplines hebben opgericht om groeibedrijven te ondersteunen. Zelfstandig adviseur Boudewijn Dupont, advocaat Luc Delbrouck en industrieel Jan Kriekels hebben de ambitie om startende en snelgroeiende ondernemingen kansen te bieden om door te groeien naar succesvol ondernemerschap. Ook BAN Vlaanderen, het netwerk van Business Angels, sympathiseert met dit initiatief en wil via SIM Belgium experts samenbrengen met beloftevolle entrepreneurs.

“Dit huidige economische klimaat is zowel een bedreiging als een opportuniteit, waardoor er kansen liggen op de arbeidsmarkt voor startende of snelgroeiende ondernemers,” zegt Boudewijn Dupont, gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium. “De overheid dient eens te meer te zorgen voor een sterke omkadering om onze bedrijven concurrentieel te houden t.o.v. onze buurlanden. Maar tegelijk is het van wezenlijk belang dat ‘high-potential starters’ en groeibedrijven zich op doordachtewijze professioneel laten ondersteunen en coachen in elk facet van de bedrijfsgroei.”

SIM Belgium schakelt zijn netwerk van ervaren Business Angels in bij starters en snelgroeiende bedrijven. “Dit zijn doorwinterde ondernemers of ex-ondernemers die dergelijke stormen in het verleden reeds succesvol getrotseerd hebben. Vandaar dat hun expertise kan voorkomen dat jonge groeibedrijven dezelfde fouten maken waar zij zich ooit aan bezondigd hebben.”

Gedelegeerd bestuurder Boudewijn Dupont deed op vlak van deze formule veel ervaring op in het project Groeigezellen, dat hij met veel succes coördineerde in opdracht van BAN Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.