Nieuws Limburg Drie ondernemers openen samen ‘speciale’ winkel

Drie ondernemers openen samen ‘speciale’ winkel

Drie ondernemers openen samen ‘speciale’ winkel

Filip Vanderstraeten (Getax Logistics), Marc Hendrikx (Puntoo, GOit, JoolS Bikes) en Jan Larosse (Alpamayo) bundelen de krachten voor de oprichting van een nieuw bedrijf. Velotril in Beringen wordt een grote fietswinkel, waar ook tweewielers kunnen gehuurd en getest worden. Na een investering van zowat 1 miljoen euro, opent er bovendien een fietscafé en een fietshotel (waar fietsen bewaard worden).

Velotril komt op het voormalige mijnterrein be-Mine in Beringen. Het wordt een ‘bike experience center’, de verzamelnaam voor een fietswinkel, testcentrum, reparatie-atelier, verhuurlocatie, horecazaak, vertrekcentrum voor fietsroutes, enzovoort.

“Het idee is al vier jaar geleden ontstaan”, verduidelijkt Jan Larosse, die vlakbij ook het klimcentrum uitbaat. “De bedoeling is om er een uniek fietsconcept van te maken met de nadruk op beleving. Zo kunnen mensen bij ons hun fietsen komen testen en iets komen drinken, maar ook gebruikmaken van het fietshotel. Het is een stalplaats waar je, bijvoorbeeld, de koersfiets die je in de winter niet gebruikt, tijdelijk bij ons onderbrengt.”

De 3 ondernemers stoppen zowat 1 miljoen euro in het project. In september moet de zaak van 700 m2 de deuren openen. De verhuurservice van elektrische fietsen (er werden er al 150 aangekocht) begint zelfs al half juni. In eerste instantie zullen er 5 voltijdse medewerkers aan de slag kunnen.

Z.B.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Peer, Tessenderlo
Peer

Experiment: printbare zonnecellen

De Limburgse bedrijven Futech/Ilumen en Burocad gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om zonnecellen te printen. De samenwerking vloeit voort uit… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.