Nieuws Limburg Drietal mag zich Best Managed Company noemen

Drietal mag zich Best Managed Company noemen

Drietal mag zich Best Managed Company noemen

Provan, Vandersanden én Golazo zijn de 3 Limburgse ondernemingen die zopas werden gekroond tot Best Managed Company. Omdat ze al voor het vierde jaar op rij deze titel binnenhalen, kregen Vandersanden en Golazo zelfs het Gold-label opgespeld van de organisatoren Deloitte Private, Ecopolis en de KU Leuven.

Dit jaar viert het Best Managed Companies-programma zijn vijfde editie. Daarin worden sterk presterende private ondernemingen begeleid in een traject, waarna de heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid zich moeten vertalen in solide financiële resultaten. 26 Belgische bedrijven, geselecteerd door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Françoise Chombar (Melexis), hebben met succes dit programma gevolgd, en mogen het komende jaar het kwaliteitslabel van Best Managed Company dragen. Daarbij ook 3 Limburgse ondernemingen: metaalbewerker Provan (in Genk en Bilzen), steenbakkerij Vandersanden (in Bilzen, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen) en sportorganisator en marketingbureau Golazo (in Beringen).

Nikolaas Tahon, voorzitter van Deloitte Belgium, legt uit: “Dat het loont om aan dit programma deel te nemen blijkt uit de prestaties. Een impactstudie wijst uit dat de deelnemers aan Best Managed Company beter presteren dan gemiddeld, en dat vooral door de doorgedreven focus op duurzaamheid en een duidelijke strategie.” Zo nam bij de 26 laureaten de tewerkstelling de afgelopen 5 jaar toe met 22%. Drie kwart van hen heeft een uitgewerkte digitale strategie en zet ook stappen om die transformatie concreet te maken. “Bovendien blinken de bedrijven ook uit door heel nauwe banden te onderhouden met medewerkers, klanten en leveranciers”, zegt Tahon. “Ze bouwen een echt eco-systeem rond zich om succes te boeken.”

Bij de 26 laureaten zijn er ook 10 die al voor het vierde jaar op rij het label binnenhalen en daar een gouden medaille voor krijgen. Van het Limburgse drietal is deze eer weggelegd voor Vandersanden en Golazo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.