Nieuws Limburg Drijfveer 2014 voor Zonhovens duo

Drijfveer 2014 voor Zonhovens duo

Drijfveer 2014 voor Zonhovens duo

Karen Wuytens en Jan Kuppers, twee jonge, creatieve ontwerpers uit Zonhoven, hebben de Drijfveer 2014 gewonnen. Dat is een onderscheiding die Unizo Zonhoven uitreikt aan een lokale onderneming die het afgelopen jaar in de kijker heeft gelopen. Dat Wuytens-Kuppers met de prijs aan de haal ging, heeft het duo te danken aan het publiek van de gala-avond, die afgelopen weekend plaatsvond. De professionele jury had immers een andere kandidaat, Befrako, naar voor geschoven als laureaat.

kuppers wuytensKuppers & Wuytens is enerzijds een ontwerpstudio, waar vormgeving wordt uitgewerkt, zoals huisstijl, productdesign tot de volledige inrichting van een bedrijfsgebouw. Anderzijds heeft het duo een eigen label, dat met kwaliteitsvolle materialen, objecten maakt als riemen en handtassen, maar ook meubilair, tot zelfs een opberghok uit staal. Voor meerdere creaties heeft Kuppers & Wuytens prijzen ontvangen in binnen- en buitenland, met als hoogtepunt de Henri Vandeveldeprijs voor hun tuintafel en bank in hout en staal. Het publiek van de Drijfveer, dat op de uitreikingsavond nog per aanwezige één stem had, deed de moeilijke keuze overhellen in het voordeel van deze laureaat.

Had het echter van de jury afgehangen (met o.a. Unizo-voorzitter Dominic Tholen), stond de Drijfveer nu in de showroom van Befrako. De invoerder en verdeler van Singer-naaimachines en tal van andere internationale witgoed-merken, stond bovenaan het lijstje van de vakjury. Zaakvoerder Koen Evers verkoopt ieder jaar zo’n 50.000 naaimachines, wat zo’n 70 procent is van zijn omzet. Er werken 14 mensen bij Befrako.

Wie het evenmin haalde, was Patisserie Brabanders. De gekende bakkerij die in 1947 werd opgericht, is overal in de provincie gekend als kwaliteitsvolle leverancier. Onder meer het Jessa Ziekenhuis, het ZOL en cateringbedrijf Aromazz (Hasselt) zijn tevreden klanten van Brabanders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.