Nieuws Limburg Drukker Eugeen Leën (84) overleden

Drukker Eugeen Leën (84) overleden

Drukker Eugeen Leën (84) overleden

In Hasselt is zaterdag Eugeen Leën overleden, de voormalige gedelegeerd bestuurder van Drukkerij Leën (thans Chapo). Als derde generatie van het familiebedrijf nam hij samen met Luc Leën in 1975 het roer in handen en leidde hij de onderneming naar diverse hoogtepunten.

Eugeen Leën had dezelfde naam als zijn grootvader die het bedrijf in 1891 opende als Sint-Quintinus Drukkerij. Midden jaren ’70 kwam Eugeen jr. aan het hoofd, samen met zijn broer Luc. Samen trokken ze de kar van de groei die Drukkerij Leën tientallen jaren doormaakte. Dit resulteerde onder meer in een erkenning door Sappi als beste drukker van wereld (2005).

Eugeen Leën wordt door zijn familie en vrienden omschreven als zacht en genereus. Als gezellig en goedlachs. Ook bij zijn personeel stond hij geboekstaafd als een baas die door zijn zacht karakter het team wist te motiveren. Als oudste van 6 was hij zowel binnen als buiten het bedrijf de ‘pater familias’. Hij was zelf ook vader van 6 kinderen, grootvader en nonkel van een kroostrijke generatie.

Met zijn overlijden op 84-jarige leeftijd verdwijnt een boegbeeld van de diverse traditierijke drukkersfamilies die Limburg rijk is. Onze deelneming gaat uit naar al zijn dierbaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.