Drummer Iron Maiden heeft houten bril uit Maasmechelen

Kwisvraag: Wat hebben Sir Elton John en Iron Maiden met elkaar gemeen? Ze maken beide muziek en zijn afkomstig uit Engeland. Juist. En... de bril van de superster en die van de drummer van de metalband (Nicko McBrain) werden allebei met de hand vervaardigd in Maasmechelen!

Twee jaar nadat Kim Clijsters een set houten brillen van Gerd Booten (Jefferson Eyewear by Optiek Plaghki) cadeau deed aan Elton John, heeft een rits wereldberoemde drummers een oog laten vallen op de opmerkelijke collectie uit Limburg. Booten, al 15 jaar technicus bij Plaghki, vervaardigde enkele brilmonturen uit hout van drumstellen. Daarmee trokken hij en Erik Plaghki onlangs naar de grootste muziekbeurs ter wereld, de NAMM Show in Californië.

"We krijgen regelmatig afvalhout opgestuurd van de Amerikaanse drumstellenfabrikant DW Drums", doen beiden het verhaal. "Hiermee werden de brillen vervaardigd. We zijn nu bezig om deze exclusieve producten op de neus te krijgen van allerlei sterren. Vooral drummers, gezien hun relatie met de collectie."

Met succes, want de brillen van Optiek Plaghki konden op heel wat belangstelling rekenen. Onder meer Aquillis Priester (Angra, Hangar), Michael Carabello (Santana), Mike Dolbear (David Bowie), Vinnie Colaiuta (Sting), Daru Jones (Jack White) en JR Robinson (Michael Jackson, Chaka Kahn, Daft Punk) kozen een montuur uit Maasmechelen.

"Kers op de taart was Nicko McBrain, de drummer van Iron Maiden, die zeer enthousiast was en meteen een bestelling plaatste", aldus Gerd en Erik. "Een grote eer voor ons kleine merk uit Limburg." De avonturiers hebben intussen nog andere contacten in de internationale muziekwereld gelegd en willen spoedig nieuwe namen van prominente klanten aankondigen.