Nieuws Limburg DSM licht Genk door voor 1000 ontslagen

DSM licht Genk door voor 1000 ontslagen

DSM licht Genk door voor 1000 ontslagen

Het is nog niet duidelijk of de wereldwijde herstructurering die het Nederlandse chemieconcern DSM dinsdag heeft aangekondigd, gevolgen heeft voor de vestiging in Genk. DSM zou 1000 jobs willen schrappen, wat vanaf 2014 zo’n 150 miljoen euro moet opbrengen. De helft van de ontslagen valt zeker in Europa, de andere helft in de Verenigde Staten en China. Zeker in Nederland, waar het bedrijf 6100 mensen tewerkstelt, is het bibberen geblazen. De reden voor de ontslagen is sterke daling van de winst tot 41 miljoen euro, ruim 90 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat zakte met 16 procent tot 290 miljoen euro, terwijl de omzet van 2,69 miljard euro een klein procent lager lag dan vorig jaar.

Of de besparingsoperatie ook gevolgen heeft voor de vestiging van DSM in Genk is momenteel nog niet duidelijk. Bij DSM in Genk, waar waar hoogwaardige kunststoffen voor de bouw en auto-industrie worden geproduceerd, werken ongeveer 220 mensen.

Volgens Eddy Kellens (LBC-NVK) wordt de vestiging in Genk net zoals alle andere vestigingen van de groep momenteel doorgelicht. Die doorlichting zou in september worden afgerond. “De voorbije maanden was er wel wat tijdelijke werkloosheid,” aldus Eddy Kellens, “maar momenteel zijn er geen aanwijzigingen dat er ook in Genk iets op til is. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat er in Genk nog groei mogelijk is. Onlangs werd zelfs een manager aangesteld die nieuwe producten aan de man moet brengen. Toch blijven wij op onze hoede. Afvloeiingen zijn hoe dan ook onaanvaardbaar in Genk.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.