Nieuws Limburg Ducatt (Lommel) neemt Duitse glasfabriek over

Ducatt (Lommel) neemt Duitse glasfabriek over

Ducatt (Lommel) neemt Duitse glasfabriek over

Ducatt, de uit Emgo voortgesproten producent van hoogrendementsglas voor zonnepanelen, heeft een veelbelovende sectorgenoot in Duitsland overgenomen. Centrosolar Glas behoorde tot een beursgenoteerde groep. Het bedrijf heeft bijna evenveel productiecapaciteit als Ducatt en is gespecialiseerd in antireflecterende coating op het glas voor zonnepanelen. De samensmelting maakt een technologisch sterke groep die op wereldniveau werkt aan de nieuwste generatie van glas voor het opwekken van zonne-energie. Het biedt tevens opportuniteiten voor kostefficiëntie en technologische verbeteringen.

“Met de overname van Centrosolar Glas realiseert Ducatt haar ambitie om het ultieme glas voor zonnepanelen te produceren met een doorlatendheid van 95% en een dikte van amper 2 mm,” zegt Roel Bollen, CEO van Ducatt. “Dankzij deze overname kunnen wij de producenten van zonne-energietoepassingen overal ter wereld een compleet assortiment van het beste glas aanbieden.”

De aandeelhouders van Ducatt, de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, Capricorn Cleantech Fund, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Quest for Growth en Belfius, zijn zonder uitzondering overtuigd van het groeipotentieel van de onderneming als gevolg van deze overname.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.