Nieuws Limburg Duchâtelet speelt ook aan kop met Melexis

Duchâtelet speelt ook aan kop met Melexis

Duchâtelet speelt ook aan kop met Melexis

Het technologiebedrijf Melexis uit Tessenderlo heeft een uitstekend jaar 2013 achter de rug. De beursgenoteerde onderneming van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet behaalde een omzet van 275 miljoen euro, wat 11 procent meer is dan een jaar voordien. Qua verdiensten bleef er netto 55,2 miljoen over, een stijging van 7 procent. De winst per aandeel groeide met 9 procent.

duchatelet standardDit jaar wil Melexis daar nog een schepje bovenop doen. Het bedrijf verwacht op een omzet van 300 miljoen euro uit te komen. “Melexis blijft dan ook gestaag marktaandeel winnen,” zegt Françoise Chombar, CEO van Melexis. “Tijdens het afgelopen jaar werden de nieuwe productlanceringen verdergezet, en dit zowel in magnetische als optische sensoren. Al deze nieuwe producten zijn ontworpen om bij te dragen aan het verkleinen van de ecologische voetprint van onze klanten. Melexis innoveert voortdurend voor mens, milieu en economie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.