Nieuws Limburg Duitse auto-arbeiders krijgen fikse bonus

Duitse auto-arbeiders krijgen fikse bonus

Duitse auto-arbeiders krijgen fikse bonus

Alle werknemers van Duitse automerken als Porsche, Volkwagen, Audi, Mercedes en BMW krijgen van hun bedrijf een fikse bonus. Zelfs filialen in andere landen, zoals Audi in Brussel, profiteren mee van de vrijgevigheid. Het gaat om extra premies van meer dan 8000 tot in het slechtste geval een maximum van 3500 euro, zoals in Vorst.

De extra toelagen zijn het gevolg van de enorme winsten die de constructeurs hebben geboekt. BMW zag de winst vorig jaar met 51% stijgen tot 4,9 miljard euro, en daar kunnen de werknemers mee van profiteren.

Bij de andere Duitse merken spant Audi de kroon met gemiddeld 8.251 euro voor het personeel in de Duitse fabrieken. Porsche betaalt een premie van 7.600 euro. De 90.000 werknemers van Volkswagen in West-Duitsland krijgen een bonus van 7.500 euro, Daimler deelt een premie uit van 4.100 euro.

Bij Ford in Genk kunnen ze daar voorlopig alleen maar van dromen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.