Nieuws Limburg Duitse gigant koopt extra kwart van Betcenter

Duitse gigant koopt extra kwart van Betcenter

Duitse gigant koopt extra kwart van Betcenter

De Limburgse ondernemer Seydi Tekin zijn belang in Betcenter verder afgebouwd. De Duitse onderneming Merkur Sportwetten, die eerder al de helft van het weddenschapkantoor had gekocht, bezit nu 74,9% van de aandelen. Seydi Tekin engageert zich wel om voor langere termijn als Managing Partner aan boord te blijven.

Het verhaal van Betcenter leest als een sprookje. Als jonge ondernemer opende Seydi Tekin in 2005 zijn eerste kantoor in Beringen-Mijn. Daarna volgde een lange reeks van nieuwe vestigingen (87 op dit moment), waardoor het bedrijf uitgroeide tot één van de marktleiders in ons land. Het succes wekte de belangstelling op van buitenlandse gegadigden. Uiteindelijk was het Merkur Sportwetten, een dochter van de Gauselmann Group (14.000 medewerkers en 3,6 miljard omzet) die in 2018 51,1% van Betcenter in handen kreeg. Het partnership zorgde op twee jaar tijd voor een verdubbeling van het zakencijfer.

Een logisch vervolg van de samenwerking is de verdere verankering van Merkur in Betcenter. Het aandeel wordt met 24,8% verhoogd tot 74,9%. Seydi Tekin licht toe: “In 2018 beslisten we een deel van ons bedrijf te verkopen om onze activiteiten in België verder te kunnen uitbouwen en om onze marktpositie te verstevigen. In Merkur Sportwetten vonden we de perfecte partner, zowel op technologisch als financieel vlak. Daar breien we nu een vervolg aan. Zo kunnen we het omnichannel productaanbod (zowel fysiek als online) tijdens de komende maanden verder uitbreiden.”

Voor de spelers verandert er niet zoveel. Alleen zal het zonnetje in het logo van Merkur voortaan naast het bedrijfslogo van Betcenter opduiken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.