Nieuws Limburg Duitse gigant koopt helft van Limburgs wedkantoor

Duitse gigant koopt helft van Limburgs wedkantoor

Duitse gigant koopt helft van Limburgs wedkantoor

Betcenter, één van de toonaangevende aanbieders van sportweddenschappen, heeft een joint venture gesloten met het Duitse Merkur-Sportwetten. De Duitsers nemen een belang van 50% in de Limburgse groep van CEO Seydi Tekin (Hasselt). Met het vers kapitaal ziet Betcenter de slagkracht toenemen om de groei- en overnameplannen sneller te realiseren.

Merkur-Sportwetten is een 100%-dochter van de grote Duitse familiegroep Gauselmann Gruppe, die naast vers kapitaal ook zijn ervaring beschikbaar stelt. Met het 50%-belang van Merkur Sportwetten kan Betcenter gebruik maken van de knowhow van de internationale groep en daarmee zijn strategische uitbouw op het gebied van sportweddenschappen voortzetten. Beide organisaties werken sinds langere tijd samen op technisch vlak. Anderhalf jaar geleden heeft Betcenter zijn volledig aanbod al omgeschakeld naar het multichannel productplatform van Cashpoint, dochteronderneming van de Gauselmann Gruppe.

Binnen de nieuwe joint venture zal ook de raad van bestuur van Betcenter uitgebreid worden. Seydi Tekin zal blijven fungeren als CEO en Managing Director en de bestuurders Hans van Impe (voorzitter) en Carsten Schaudienst blijven lid van de Raad van Bestuur. Ze worden in de toekomst ondersteund door 3 vertegenwoordigers van Gauselmann Gruppe.

Seydi Tekin beklemtoont de nieuwe groeimogelijkheden voor de Limburgse groep, die nu al 100 verkooppunten in België telt en 120 voltijdse medewerkers in dienst heeft. “Deze joint venture versterkt ons niet alleen met de ervaring van één van Europa’s toonaangevende specialisten op het vlak van sportweddenschappen, ze verzekert ons tevens van slagkracht om onze groei- en overnameplannen sneller te realiseren. Onze belangrijkste troeven zijn een strikt ethisch beleid en een langetermijnvisie. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze ontwikkeling.”

Tot slot nog een ander nieuwtje van Betcenter: de 38 filiaalverantwoordelijken werden donderdag verwacht bij BMW van Osch, waar ze de sleutels in handen kregen van hun nieuwe BMW 116i Hatch (5-deurs). “Een belangrijk teken van appreciatie voor onze dagelijkse inspanningen”, aldus Kader Akyazi, filiaalhouder van Betcenter Maasmechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.