Nieuws Limburg Duitsers verliefd op toetje van Eurodesserts

Duitsers verliefd op toetje van Eurodesserts

Duitsers verliefd op toetje van Eurodesserts

Eurodesserts in Beringen, dochter van de Incopack Group van de Limburgse ondernemer Gilbert Nijs, heeft voor de Duitse zuivelgigant Ehrmann een speciaal kaasdessert ontwikkeld. Op minder dan een jaar tijd werd het dessert, een 100% exportproduct, helemaal op punt gezet. De Duitse markt is er gek van. Ehrmann mikt op de verkoop van zo’n 3 miljoen potjes dit jaar…

Enkele kwarkproducten van zusterbedrijf Limelco.

“Het gaat om een luchtig kwarkdessert in een potje,” legt Key Account Manager Geert De Vos uit. “De kwarklaag, die bestaat uit de kwark van Limelco in Zonhoven -een andere dochteronderneming van de Incopack Group-, ondergaat bij Eurodesserts een hoge pasteurisatie via een verhittinginstallatie, die op maat van het product ontwikkeld werd. Het toegevoegde koekje ondergaat een hittebehandeling via een gepatenteerd procédé om de houdbaarheid te maximaliseren. Vervolgens wordt er via een ‘aseptisch proces’ een fruitsaus in het potje gedoseerd. Complexe desserts, zoals deze drie productlagen (kwark – koekje – fruitsaus) zijn een echte specialiteit van Eurodesserts. Met dit order wordt het positieve jaar 2011 dus meteen bestendigd.”

Export
Het resultaat is een desserttype dat veel weg heeft van een kaastaart, die in Duitsland erg gesmaakt wordt. Dat een Duitse gigant als Ehrmann hiervoor speciaal naar Limburg komt afgezakt, is geen toeval. “Er werd al langer geprobeerd om een samenwerking te vinden met de Incopack-groep,” zegt Geert De Vos nog. “Dit omdat wij precies die brede waaier aan zuivelproducten kunnen aanbieden. En onze jarenlange exportervaring met verse producten wordt eveneens gewaardeerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.