Nieuws Limburg Duitsland gaat plat voor Limburgse brik

Duitsland gaat plat voor Limburgse brik

Duitsland gaat plat voor Limburgse brik

De trofeeënkast van de succesvolle Dubio-baksteen blijft aandikken. Na de Henry van de Velde Award en de Product Innovation Award (Belgian Building Awards) mag de Dubio zich nu ook trotse winnaar van de German Design Award noemen. De buitenlandse erkenning wekt fierheid op bij designer Roel Vandebeek en producent Nelissen Steenfabrieken.

Voor de prestigieuze German Design Award, voor het eerst uitgereikt in 1969, komen alleen projecten in aanmerking die een pioniersrol vervullen en bijdragen aan het Duitse en/of het internationale designlandschap. Volgens de gerenommeerde jury slaagt de Dubio-baksteen in dat opzet.

Geestelijke vader van de unieke steen is designer Roel Vandebeek van het designbureau Depot Roel Vandebeek. “Met gewone dingen iets speciaal doen: dat is voor mij een uitdaging”, zegt hij. Dubio is een baksteen die door middel van schaduwlijnen de illusie opwekt van dunne, op elkaar gestapelde bakstenen. Een spel van perceptie en indrukken, waardoor het lijkt alsof er meerdere dunnen bakstenen op elkaar verlijmd zijn.

Volgens producent Nelissen Steenfabrieken draagt de bekroonde steen bij tot meer duurzaamheid. De Dubio is immers drie centimeter minder dik dan een standaard baksteen waardoor hij extra ruimte creëert. “Bovendien ligt het gewicht van de totale hoeveelheid benodigde stenen 30% lager dan bij een standaard baksteen, wat resulteert in een kostenreductie van 30% aan transport,” becijfert Carlos Jorissen van Nelissen Steenfabrieken. Een succes dus over de hele (schaduw)lijn….

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.