Nieuws Limburg Dumarey verkoopt Hamonts bedrijf aan managers

Dumarey verkoopt Hamonts bedrijf aan managers

Dumarey verkoopt Hamonts bedrijf aan managers

Omdat de plannen van ondernemer Guido Dumarey om de perserij van Ford Genk te kopen niet doorgezet konden worden, heeft hij beslist om zijn bedrijf in Hamont-Achel, waar ook metalen persdelen voor de autosector worden geproduceerd, aan het management te verkopen. Managers Peter Vandenberk en Raf Schildermans worden daarmee voor 100 procent eigenaar van Punch Metals nv, dat zo uit de groep Punch Metals International van Dumarey verdwijnt.

Punch Metals International is de bedrijvengroep van de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey. De industriële holding is gespecialiseerd in de productie van automatische versnellingsbakken en haalt een geconsolideerde omzet van zo’n 335 miljoen euro. Tot op heden maakte ook Punch Metals nv in Hamont-Achel deel uit van die groep. Op die locatie worden vooral geperste onderdelen voor de auto- en vrachtwagenindustrie gemaakt.

Guido DumareyDumarey had grootste plannen met deze fabriek, aangezien hij een concreet bod uitbracht op de perserij van het onlangs gesloten Ford Genk. Die deal ging uiteindelijk niet door omdat de Vlaamse overheid naar eigen zeggen te weinig garanties op continuïteit had gekregen.

Deze mislukte overname heeft Dumarey doen beslissen om alle persactiviteiten af te stoten en zich nu op de productie van versnellingsbakken te concentreren. Zo investeert hij verder in zijn fabriek in Straatsburg, waar 350 extra mensen aangeworven worden. Het gevolg is ook dat er met de twee managers van Punch Metals nv in Hamont-Achel, nu een akkoord werd bereikt over een overname.

Peter Vandenberk en Raf Schildermans, die al enkele jaren het dagelijkse management waarnemen, zijn nu samen eigenaar van het bedrijf, dat 120 mensen tewerkstelt en zo’n 17 miljoen euro omzet realiseert. Hun visie op de ontwikkeling van het bedrijf, vernemen we allicht binnenkort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.