Nieuws Limburg Duurder kalfsvlees door hogere olieprijs?

Duurder kalfsvlees door hogere olieprijs?

Duurder kalfsvlees door hogere olieprijs?

De Hasseltse vleesgroothandel Vandrie België, vroeger gekend als Jos Theys, verwacht een moeilijk jaar 2011. “Dat heeft alles te maken met de stijging van de grondstofprijzen,” legt lokaal directeur Eddy Greeven uit. “Kalveren wordt gemest met mager melkpoeder en dat is het afgelopen jaar 50% duurder geworden. Deze prijzen volgen de andere grondstoffen, zoals de olie, wat nefast is voor onze business. De productiekost van het vlees loopt zo immers op, terwijl we de extra uitgaven niet, of slechts heel geleidelijk kunnen doorrekenen in het eindproduct.”

Voor een verdere optimalisatie van de kosten, verwacht Vandrie veel van de Europese regelgeving rond de herverwerking van dierlijk afval. “Vandaag mogen het maag- en darmpakket van de dieren niet verwerkt worden tot dierenvoeding,” aldus nog Eddy Greeven. “Een uitloper van de BSE-crisis. Maar er gaan stemmen op om die beperking te herzien, zodat we ons afval in de toekomst opnieuw kunnen verwerken.”

Vandrie stelt zowat 63 mensen tewerk in Hasselt. Het bedrijf behoort na de overname van Jos Theys tot een Nederlandse groep, met vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. De omzet bedraagt ongeveer 71 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.