Nieuws Limburg Duurzaamheid groeit in graad van belangrijkheid

Duurzaamheid groeit in graad van belangrijkheid

Duurzaamheid groeit in graad van belangrijkheid

Dit jaar nemen 43 Limburgse ondernemingen deel aan het traject dat leidt tot het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Daarin engageren ze zich om de zogenaamde SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties te implementeren in hun bedrijfsvoering. “Het bewustzijn voor duurzaam ondernemen groeit”, aldus Cathérine Dreesen van Voka Limburg. “Meer nog, de bereidheid om een transitie naar een energiezuinige en milieubewuste bedrijfsvoering te maken, is groter dan ooit.”

Voka Limburg begeleidt al vele jaren bedrijven die actief willen werken rond duurzaamheid. Er wordt een traject opgezet van inspiratie, ervaringsuitwisseling en opleidingen dat leidt tot concrete doelstellingen per bedrijf. Het terugdringen van de CO2-uitstoot, bijvoorbeeld. Worden de objectieven bereikt, krijgt de deelnemer het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Bedrijven die 3 opeenvolgende jaren dit certificaat behalen, maken aanspraak op het internationale VN-certificaat. “Dit jaar zijn er 13 Limburgse bedrijven die dit najaar het VN-certificaat behalen en zich mogen bekronen tot SDG Pioneer”, vertelt Cathérine Dreesen. “Dit charter is een unieke tool om duurzaamheid te integreren doorheen de volledige onderneming. Het universele kader van de SDG’s helpt ondernemingen om toekomstgericht te denken en verwezenlijkt groei op een innovatieve en verantwoorde manier.”

Intussen is al een volgende cyclus opgestart. Daar nemen 43 Limburgse bedrijven aan deel: een record. “Het is duidelijk dat duurzaamheid een hot topic is en verder aan belang wint”, besluit Dreesen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer