Nieuws Limburg Ebema behaalt 'klinkerende' overwinning

Ebema behaalt 'klinkerende' overwinning

Ebema behaalt 'klinkerende' overwinning

Ebema, producent van hoogwaardige betonproducten, heeft van VKW Limburg de Ambiorixprijs 2011 gekregen. De onderneming uit Zutendaal, met vestiging in Rijkevorsel, is de 22ste om deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

De Ambiorixprijs is zowat de meest begeerde onderscheiding voor bedrijven in de provincie Limburg. Onder meer Carglass, Concentra, JBC, Kinepolis, Vasco en Cegeka zijn bij de voorgaande winnaars. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van professor Leo Sleuwaegen (Vlerick Leuven), heeft de prijs 2011 toegekend aan Ebema.

Ebema is producent van hoogwaardige betonproducten, zoals tegels voor terrassen en tuinen, klinkers, bestratingsmaterialen en geprefabriceerde onderdelen voor de spoorweg- en dijkenbouw. Dit familiebedrijf telt een 200-tal vaste medewerkers en behaalde vorig boekjaar een omzet van 39 miljoen. Deze maand viert Ebema het 65-jarig bestaan.

“We waren gecharmeerd door het innovatieve karakter van de producten, in een sector die nochtans heel traditioneel is”, zegt juryvoorzitter Sleuwaegen. “Hun innovatieve businessmodel zijn we zelden tegengekomen. Zowat 70 procent van hun marge komt van producten die de laatste 5 jaar gelanceerd werden.”

Jan, Ludo en Walter Panis van Ebema.

Het bedrijf kondigt ook een investeringsprogramma aan van 15 miljoen euro om in de komende 3 jaar een nieuwe fabriek te bouwen. “We gaan minstens 30 nieuwe mensen aantrekken, indien we ze kunnen vinden, uiteraard…”, aldus een gelukkige afgevaardigd bestuurder Jan Panis.

De eigenlijke prijs, een certificaat en een kunstwerk, wordt maandagavond uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg door Europees President Herman Van Rompuy in aanwezigheid van 1200 ingeschreven ondernemers en bedrijfsleiders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.