Nieuws Limburg Ebema bekroond met Prijs Publieke Ruimte 2014

Ebema bekroond met Prijs Publieke Ruimte 2014

Ebema bekroond met Prijs Publieke Ruimte 2014

De Zutendaalse leverancier van betonproducten Ebema heeft een nationale award gewonnen voor een project dat in de Maasvallei gerealiseerd werd. Meer concreet hadden Toerisme Limburg en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland Ebema gevraagd om enkele duurzame en toch esthestische landschapselementen te maken die het RivierPark Maasvallei konden verfraaien. Zo werden er uit de Zutendaalse fabriek producten geleverd als bakens, zitbanken, infozuilen en picknicktafels, allemaal uit beton. Het modulaire concept moest aan heel wat criteria voldoen, zoals stevigheid, duurzaamheid, recycleerbaarheid, niet vandalismegevoelig en onderhoudsvriendelijk. Omdat de oplossing van Ebema (en ontwerpbureau Technum) volgens de jury geldt als een mooi voorbeeld van waardevolle inrichting van publieke ruimte, werd woensdagavond de Prijs Publieke Ruimte aan het RivierPark Maasvallei toegekend. Er waren meer dan 40 inzendingen.

MaasvalleiNaast de betonnen producten, werden er ook natuurlijke materialen gebruikt voor de inrichting van het landschap, zoals Maasgrind voor verharding en FSC–gelabeld Europees hout.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.