Nieuws Limburg Ebema wil na recordjaar snel gaan uitbreiden

Ebema wil na recordjaar snel gaan uitbreiden

Ebema wil na recordjaar snel gaan uitbreiden

De gekende producent van betonproducten Ebema krijgt officieel groen licht om de productie uit te breiden. Na een recordjaar, waarin 52 miljoen euro omzet werd gerealiseerd, moet een bijkomende zone ruimte bieden om het groeitraject aan te houden. Dit heet: het ijzer smeden als het heet is, want het is vooral door de coronacrisis dat het grote publiek extra heeft geïnvesteerd in de opwaardering van de eigen tuin, en daarvoor massaal is gaan shoppen voor tegels, klinkers en andere producten van Ebema…

De uitbreidingsplannen van Ebema zijn niet nieuw. Het bedrijf van de familie Panis ijvert al jaren voor een oplossing die moet toelaten om de grillige perceelsgrenzen te herschikken en daar nieuwe faciliteiten op te bouwen. Twee jaar geleden had het Limburgse provinciebestuur al ingestemd met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan, waarbij enerzijds een zone aan het Albertkanaal vrijkomt als los- en laadplaats, en elders ruimte ontstaat om bijkomende productiemachines te plaatsen.

Als laatste fase van het vergunningstraject, heeft Vlaams minister Peeters nu de plannen definitief goedgekeurd. “Hierdoor kunnen we beter inspelen op het vervoer van afgewerkte producten via het water”, aldus co-CEO Sonja Kuypers. “Er komt ruimte om just-in-time-leveringen ’s nachts klaar te maken voor verzending, zodat ze vroeg in de ochtend naar klanten kunnen verscheept worden. Bovendien krijgen we nu de mogelijkheid om extra fabrieken te bouwen. Dat is nodig, want na een recordjaar met 52 miljoen euro omzet, willen we het groeipad verder bewandelen en dus moet onze productiecapaciteit uitgebreid worden.”

Wie het in detail wil weten: deze operatie past in de ambitie van de Vlaamse regering om via het zogenaamde Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) ruimte voor watergebonden activiteiten vrij te maken. Anderzijds laat de herconfiguratie van de grondconcessie, uitgegeven door De Vlaamse Waterweg, een uitbreiding aan Ebema toe van zo’n 50.000 m². En nu: aan de slag!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.