Nieuws Limburg Echo mag 6 maanden aan herstelplan werken

Echo mag 6 maanden aan herstelplan werken

Echo mag 6 maanden aan herstelplan werken

De rechtbank van Hasselt heeft maandagnamiddag een bescherming tegen schuldeisers toegekend aan de Echo Groep uit Houthalen-Hechteren. De welfselproducent was in financiële ademnood gekomen en had daarom vorige week de aanvraag ingediend in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Onderneming (WCO).

Vooral de investering in een nieuwe fabriek in Genk, die niet onmiddellijk in rendement kon worden omgezet, betekende een flinke streep door de rekening van de groep, waar in totaal 620 mensen werken. Ook de internationale crisis en de vertraging in de bouwsector, speelden Echo parten. Daardoor kwamen er liquiditeitsproblemen, die ondanks de onderhandelingen met externe investeerders en banken, niet tijdig opgelost geraakten. De familiale eigenaars, onder leiding van ceo Bob Cuyvers, waren genoodzaakt om een herstelplan in te dienen en tijdelijk een bescherming tegen de schuldeisers aan te vragen.

Maandagnamiddag sprak de handelsrechter in Hasselt zijn vertrouwen uit over het plan dat Echo heeft voorgelegd. De WCO werd dan ook goedgekeurd voor een periode van 6 maanden. Echo is niet bij de pakken blijven zitten en heeft intussen al onderhandelingen aangeknoopt met leveranciers en potentiële geldschieters. Er wordt ook nagedacht over de verkoop van gronden en patrimonium, eventueel in een sale and lease back-formule.

Bij Echo zelf reageert men opgetogen over de beslissing, maar wil men pas een officiële mededeling doen als de documenten van de rechtbank zijn toegekomen. Dit zal dinsdag gebeuren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.