Nieuws Limburg Echo presenteert beloftevol saneringsplan

Echo presenteert beloftevol saneringsplan

Echo presenteert beloftevol saneringsplan

De betongroep Echo heeft maandag zijn saneringsplan voorgelegd aan de handelsrechter van Hasselt. Die heeft nu acht dagen tijd om te beslissen of het bedrijf al dan niet gedurende een bepaalde tijd bescherming geniet tegen zijn schuldeisers. Volgens de directie verliep de zitting in een constructieve sfeer en zijn de uitgebrachte adviezen alvast positief.

De producent van voorgespannen betonwelfsels ziet zich genoodzaakt een beroep te doen op de wet op de continuïteit van de onderneming, het vroegere gerechtelijk akkoord. Echo is in acute geldnood geraakt en zoekt bescherming tegen zijn schuldeisers. In 2010 en 2011 cumuleerde het bedrijf een totaal verlies van 13,5 miljoen euro. Bovendien liep een investering in een nieuwe productievestiging in Genk vertraging op.

In de loop van de week wil de directie van Echo ook gaan praten met de banken en met de leveranciers over een eventuele herschikking van de schulden. Het bedrijf wil ook een aantal gronden die niet worden gebruikt, van de hand doen en op zoek gaan naar extern kapitaal.

GC/K.Me

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.