Nieuws Limburg Echte concert-beleving voor bubbels op 30 locaties

Echte concert-beleving voor bubbels op 30 locaties

Echte concert-beleving voor bubbels op 30 locaties

Bubbelpop is de naam van een nieuwe, hoogtechnologische toepassing die het mogelijk maakt om een liveconcert met perfect geluid, beeld en lichtshow simultaan te streamen op zeker 30 verschillende locaties. “Op die manier creëren we een mooie oplossing voor festivals en andere massa-events”, aldus de initiatiefnemers Cocomo (Hasselt) en Luminex (Genk).

Het Genkse bedrijf Luminex, vorig jaar nog winnaar van de Leeuw van de Export, heeft een technologie ontwikkeld die toelaat om een volledige special-effect show (niveau popconcert) vanuit 1 centrale set-up live én synchroon te delen over het internet met wel zeker 30 andere locaties. Tot dusver was het alleen mogelijk om met vertraging, beeld en geluid mee te sturen.

Eventbureau Cocomo heeft de technologie voor het eerst getest en goed bevonden. Het format zal vermarkt worden naar de openbare instanties en de B2B-sector, zodat deze zomer events met meerdere mensen toch kunnen plaatsvinden, zij het op een andere manier.

“Het geeft een volledig nieuwe dimensie aan de beleving van livestreams”, zegt Jasper Lambrechts, Business Developer bij Cocomo. “Omdat alle bubbels naast hetzelfde beeld en geluid nu ook een volledige special effect show synchroon binnenkrijgen, voelt het aan alsof ze allemaal op dezelfde dansvloer staan. Dit gevoel wordt versterkt via robotcamera’s, die de sfeer van op elke locatie delen met alle andere locaties. Zo wordt de sfeer van samenhorigheid die bij festivals hoort, nagebootst en is er veel ruimte voor interactie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.