Nieuws Limburg Ecobeton bouwt 6.600 m2 extra bedrijfsruimte

Ecobeton bouwt 6.600 m2 extra bedrijfsruimte

Ecobeton bouwt 6.600 m2 extra bedrijfsruimte

Ecobeton, producent van prefab betonelementen, investeert in de uitbreiding van zijn productiehal in Sint-Truiden. Aannemer Mathieu Gijbels en architecte M. Vanwelkenhuysen en ingenieursbureau E.S.A kregen de opdracht toegewezen. De werken zijn midden juni gestart, en de oplevering is voorzien voor eind 2014. Om de krappe timing van het bouwproject te garanderen, werken de ploegen van Mathieu Gijbels tijdens het bouwverlof door bij Ecobeton.

ecobeton werf GijbelsHet project voor Ecobeton bestaat uit een combinatie van nieuwbouw- en renovatiewerken. Eerst worden het dak en de gevels van de bestaande productiehal (4.000 m2) gerenoveerd. In september starten de bouwwerken van de nieuwe productiehal. In totaal wordt er voor een oppervlakte van 6.600 m2 bijgebouwd. De nieuwbouw omvat een nieuwe productiehal met luifels, en sanitaire ruimtes voor de arbeiders (douches, sanitair en kleedkamers). De gevels van de bestaande gebouwen worden gerenoveerd zodat ze één geheel vormen met de nieuwe productiehal. Na de renovatie- en nieuwbouwwerken zal Ecobeton over een oppervlakte van meer dan 10.000 m2 productieruimte beschikken. De nieuwe productieruimte zal eind dit jaar klaar zijn voor gebruik.

Groei
Met dit bouwproject gaat een aanzienlijke investering gepaard. “In tijden van crisis is het niet evident om dergelijke investering te doen,” aldus de bedrijfsleiding van Ecobeton. “Maar met het oog op de toekomst was een uitbreiding in onze productiecapaciteit noodzakelijk. De nieuwe productiehal zal onze verdere groei verzekeren. En bovendien zijn we ook fier dat we met deze investering een positief economisch signaal kunnen geven.”

Doorwerken

“Om de krappe timing te halen, werken onze ploegen tijdens het bouwverlof door op deze werf,” licht Herman Verwimp, marketing en hr-directeur bij Mathieu Gijbels, toe. “Tijdens het bouwverlof zullen er iedere dag tussen de 8 en 10 van onze mensen aan het werk zijn. Zij die tijdens het bouwverlof doorwerken, kunnen op een ander moment uiteraard hun verlof opnemen. Verder zijn er ook een aantal collega’s die graag een week langer willen doorwerken om zo een cent extra te verdienen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.