Nieuws Limburg Economische brains blijven in de provincie

Economische brains blijven in de provincie

Economische brains blijven in de provincie

PietPauwels-300x212Studenten met een bachelordiploma in de handelswetenschappen, moeten niet langer uitwijken naar een andere provincie om hun master te behalen. De UHasselt heeft immers officieel groen licht gekregen om deze opleiding vanaf 2018 ook in Limburg te organiseren. “Hiermee krijgen we heel wat slagkracht om de braindrain van jong talent tegen te gaan”, zegt rector Luc De Schepper. “Ook voor onze lokale bedrijven, die schreeuwen om zulke profielen, is dit een heel belangrijke evolutie.”

De bacheloropleiding in de handelswetenschappen bestaat al sinds vorig jaar aan de UHasselt. Het aantal inschrijvingen overtrof alle verwachtingen. Maar al dit talent dreigt uit te zwermen naar Leuven, Antwerpen, Brussel of Gent, waar ook een masteropleiding in deze richting kan gevolgd worden. Daarom diende de UHasselt een aanvraag in om ook in Limburg de voortgezette specialisatie in te richten. Met succes.

“Handelswetenschappers worden opgeleid tot doeners, die ook beleidsmatig aan het stuur kunnen en willen zitten”, zegt Piet Pauwels, decaan Bedrijfseconomische wetenschappen (foto). “De interactie met het werkveld staat centraal. Zo zullen de masterstudenten tijdens de opleiding een reële praktijkopdracht moeten uitwerken.”

Hoewel de master pas in 2018 kan aangeboden worden, zullen studenten met een hogeschooldiploma vanaf volgend academiejaar al een schakelprogramma kunnen volgen, dat toegang geeft tot de masteropleiding.

Deze master zal 1 jaar plaatsvinden in Diepenbeek en vervolgens (in 2019) verhuizen naar de campus van Hasselt (oude gevangenis).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.