Nieuws Limburg Economische toekomst van Limburg kleurt lichtroze

Economische toekomst van Limburg kleurt lichtroze

Economische toekomst van Limburg kleurt lichtroze

In aanwezigheid van viceminister-president Hilde Crevits presenteerde Voka Limburg de zevende editie van de Toekomstindicator. Daarmee werd onderzocht of Limburg over de nodige ingrediënten beschikt om economisch te kunnen excelleren in de toekomst. De Toekomstindicator stijgt in Limburg, voornamelijk te danken aan de resultaten van de positief evoluerende arbeidsmarkt. Er is vergeleken met de rest van Vlaanderen, een sterkere daling van de werkloosheid en een procentueel grotere toename van het aantal vacatures. Op onderwijsvlak blijft het ter plaatse trappelen, wat ook het geval is voor de indicator Innovatie (forse daling in VLAIO-bedrijfssteun, maar sterke stijging in starters en octrooi-aanvragen). Wat de internationalisering betreft, gaan we er op achteruit. Dit is te wijten aan een daling van het aantal exportcertificaten en hun onderliggende exportwaardes. Het aantal directe buitenlandse investeringen voor Limburg landt dan weer op een historisch hoogtepunt.

Conclusie? “Het algemeen beeld van de Toekomstindicator is hoopgevend”, aldus vice-voorzitter, Hendrik Essers. “De voorzichtig positieve stijging geeft aan dat we er nog steeds goed voor staan. Maar we zijn er zeker niet. De weg blijft nog lang en we mogen dan ook niet indommelen en zeker niet op onze lauweren gaan rusten. Het is nu dat we van de opportuniteit gebruik moeten maken om nog een versnelling hoger te schakelen. Innovatie verder blijven verankeren, het Limburgse aandeel in de export blijven claimen en extra aandacht besteden aan ons talent, is de enige manier om Limburg economisch blijvend en verder op de kaart te zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.