Nieuws Limburg Economische versneller bij POM Limburg: een job met impact op je eigen regio

Economische versneller bij POM Limburg: een job met impact op je eigen regio

Economische versneller bij POM Limburg: een job met impact op je eigen regio

Limburg economisch versnellen. Dat doel stelt POM Limburg zich elke dag door in samenwerking met de overheid, kennisinstellingen en bedrijven relevante economische hefboomprojecten in diverse speerpuntsectoren uit te werken en op te zetten met als ambitie een actief streekbeleid uit te voeren. Spilfiguren daarbij zijn de medewerkers van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij – of meer bepaald versnellers. Eén van hen is Elisabeth Piens. Zij neemt u graag mee in haar uitdagende job van projectmanager.

Wat doe jij als versneller bij POM Limburg?

“Ik ben projectmanager, actief op de LIRES-projecten. LIRES staat voor Limburgse Regionaal Economische Samenwerking. LIRES heeft als ambitie het economische weefsel van onze 5 Limburgse deelregio’s Noord-, Zuid-, West- en Midden-Limburg en het Maasland economisch te versterken. We doen dat vooral door in te zetten op de reeds aanwezige troeven. Denk bijvoorbeeld aan de talrijke aanwezigheid van fruit in Zuid-Limburg of het grensoverschrijdend waterpotentieel van de Maas. Onze taak is om die troeven te vertalen naar projecten met economische meerwaarde voor de regio. Concreet zoek en presenteer ik, samen met experten, kansrijke pistes die ik samen met de burgemeesters van de regio’s verder verfijn tot mooie economisch duurzame hefboomprojecten.   Samenwerken daar zet POM Limburg met succes actief op in”, aldus Elisabeth.

Hoe ziet jouw dag er dan uit?

“Als projectmanager moet ik vooral veel kennis opbouwen en mensen samenbrengen rond thema’s, veel plannen, overleggen met als doel resultaten behalen binnen tijd en budget. Elke dag ziet er anders uit. De ene dag werk ik aan een plan van aanpak. Wat willen we verwezenlijken? Wat zijn de actiepunten? Wie moeten we daarbij betrekken? De andere dag werk ik samen met uitdagende experten om deze projecten te verfijnen. Elke deelstreek heeft trouwens eigen specifieke kenmerken en eigen noden waarin je je moet verdiepen, wat enorm leerrijk is.  Het varieert dus enorm, maar dat maakt het net uitdagend. Een functie met dus veel autonomie en afwisseling.”

Maakt dat de job voor jou ook aantrekkelijk?

“Absoluut. Verder moeten interesse, enthousiasme en flexibiliteit uiteraard bij iedere versneller spontaan naar boven komen, maar dat kost geen moeite dankzij de dynamische omgeving waarin we vertoeven. Zo zijn we met POM Limburg actief vanop de Corda Campus in mooie eigentijdse kantoren, een economische hotspot die leeft van ondernemerschap en bedrijvigheid. En die inspirerende omgeving is nodig om het meest aantrekkelijke aspect van mijn job te kunnen waarmaken: Limburg op economisch vlak nog sterker op de kaart zetten.”

Hoe ben je bij POM Limburg beland?

“Ik koesterde de ambitie om te werken in een sector die een impact heeft op de streek waar ik woon en leef. Ik was dan ook onmiddellijk getriggerd toen ik de openstaande vacature bij POM Limburg voor projectmanager streekbeleid zag staan. De eerder opgedane ervaring die ik als jurist meebreng, vinden ze bij POM Limburg een extra troef, naast mijn zelfstartersmentaliteit. POM wordt ook geleid door een ondernemer en dat voel je meteen. Objectieven, doelstellingen, KPI’s, het zijn dingen die me goed op pad houden. Deze job lost mijn verwachting in, hier kan ik mee het verschil maken op de economische ontwikkeling van Limburg.”

Kom zelf Limburg versnellen

Getriggerd om zelf aan de slag te gaan en een impact op de economische ontwikkeling van Limburg te hebben? Dan is dit jouw kans. POM Limburg is nog actief op zoek naar een extra Projectmanager en Communitymanager om haar werking extra te versnellen. Ontdek het aanbod op www.pomlimburg.be/jobs.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.