Nieuws Limburg Ecopower opent fabriek van 10 miljoen in Ham

Ecopower opent fabriek van 10 miljoen in Ham

Ecopower opent fabriek van 10 miljoen in Ham

De alternatieve energieleverancier Ecopower heeft zijn pelletsfabriek in Ham in gebruik genomen. Op dit moment zijn er zes medewerkers aan de slag, onder wie een ex-werknemer van Ford Genk. Op termijn kunnen er 12 mensen aan de slag. De fabriek heeft een investering van 10 miljoen euro gevergd. Via het Albertkanaal kan de fabriek het nodige hout laten aanvoeren, afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dat hout wordt verwerkt tot zogenaamde pellets: cilindervormige vormpjes van vermalen, gedroogd en geperst hout.

houtpellets ecopowerDeze pellets vormen een interessante bron van hernieuwbare energie. Voorwaarde is wel dat kwaliteit op een constant peil kan gehouden worden. “En daar zijn we al volop mee bezig,” zegt Peter Pergens, coördinator van de nieuwe pelletsfabriek. “De eigenschappen van hout zijn niet constant, het is een natuurlijk materiaal. Maar door er pellets van te maken, kan je de eigenschappen wel controleren.”

De pelletsfabriek heeft een capaciteit van 40.000 ton, voldoende om 13.000 gezinswoningen te verwarmen. “Onze productie is in de eerste plaats bestemd voor coöperanten van Ecopower,” zegt Pergens. “Op termijn bestaat de mogelijkheid dat we ook aan andere particulieren zullen leveren. Maar massaproductie voor de opwekking van energie in een grote centrale gaan we niet doen.”
Ecopower telt in totaal bijna 50.000 coöperanten, die met een inleg van 250 euro elk een stukje eigenaar zijn. In Limburg telt Ecopower 8.300 coöperanten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.