Nieuws Limburg Eden (Hasselt) neemt Truiense fruitsnijderij over

Eden (Hasselt) neemt Truiense fruitsnijderij over

Eden (Hasselt) neemt Truiense fruitsnijderij over

Eden, de nieuwe commerciĆ«le benaming van Alva Verse Vruchten uit Hasselt, heeft in Sint-Truiden het handelsfonds van het fruitverwerkend bedrijf FrutiFresh overgenomen. Verkoper is de Veiling Haspengouw. Philippe Daenens, de nieuwe ceo van Eden, zegt dat de overname past in de ambitie om regionale marktleider te blijven op vlak van voorgesneden groenten en fruit. Eden heeft zopas 5 miljoen euro geĆÆnvesteerd in nieuwe snijlijnen. Het snijden van fruit, en dan vooral voor het maken van kant-en-klare fruitsalades, is door de overname een perfecte aanvulling op het gamma van Eden.

appels frutifreshFrutiFresh werd in 1999 opgericht in Brussel door de familie Huygh, maar verhuisde snel naar het hart van de fruitstreek in Sint-Truiden. Gaandeweg kocht de Veiling Haspengouw zich in. Naast de fruitsalades en specialiteiten zoals fruit-sushi’s, worden er ook convenience-verpakkingen voor horeca een grootverbruik gemaakt, zoals geschilde en ontpitte appels. De laatste tijd ging het echter minder goed met FrutiFresh, dat op een hoogtepunt een omzet haalde van 9,3 miljoen euro en bijna 50 mensen tewerkstelde. Door de crisis, waarbij voorgesneden fruitsalades als luxeproducten werden beschouwd, en daarom minder over de toonbank gingen, daalde de omzet tot 5,1 miljoen in het laatst bekende boekjaar (2011). Er werd in dat jaar, en in het voorgaande, een verlies van zo’n miljoen euro geboekt.

Met de overname door Eden, dat zich net meer op de retail, horeca en grootkeukens van bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen of rustoorden wil richten, zal FrutiFresh een nieuw elan kunnen krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.