Nieuws Limburg Edibo behaalt als eerste norm voor lassers

Edibo behaalt als eerste norm voor lassers

Edibo behaalt als eerste norm voor lassers

Als eerste industriebouwer in ons land heeft bouwbedrijf Edibo in Lommel een nieuwe norm behaald die de veiligheid en kwaliteit van laswerken moet garanderen. “Zoals je de CE-markering hebt voor elektronica, zijn er op Europees vlak nieuwe kwaliteitsnormen op komst voor staal,” legt gedelegeerd bestuurder Herman Swings uit. “We zijn met de voorbereidingen gestart in 2010, maar intussen is de invoering van deze normen alweer uitgesteld. We hebben daar echter niet op gewacht om de onderdelen ervan, die wel al voor normering in aanmerking komen, te laten certificeren. Vandaar dat we nu de kwalificatie voor laswerken van de ISO 3834-2-norm aan de muur mogen hangen.”

De erkenning houdt onder meer in dat het bedrijf een ‘lascoördinator’ in dienst moet hebben en volgens zeer strikte procedures de werken dient uit te voeren. Uiteraard zijn ook de beschermingsmiddelen voor de arbeiders van essentieel belang. “Het zal niet zo lang meer duren vooraleer deze norm een verplichting wordt in de lastenboeken,” zegt Herman Swings nog. “Vandaar dat we blij zijn om hier op te kunnen anticiperen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.