Nieuws Limburg Eduard Rutten (Metes) verliest oneerlijke strijd

Eduard Rutten (Metes) verliest oneerlijke strijd

Eduard Rutten (Metes) verliest oneerlijke strijd

Eduard Rutten is overleden. De ondernemer van bedrijven als Metes en Metech was al een tijdje ziek.

Eduard Rutten was manager van het metaalverwerkend bedrijf Metes toen hij in 2013 samen Rik Jans en Geert Raymakers de aandelen kocht van Luc Thijs. In de deal zat ook het dochterbedrijf Metech in Servië. Het trio wist sindsdien de omzet te verdubbelen tot zo’n 28 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg van 280 naar 450, waarvan 360 bij Metech.

Drie jaar geleden werd Eduard Rutten ziek. Dat was voor hem het signaal om het belang in zijn bedrijven af te bouwen. Met Down2Earth, het investeringsvehikel van Ivo Marechal, werd een nieuwe aandeelhouder (50%) aan boord gehaald. “Elke ondernemer zou moeten stilstaan bij wat met zijn bedrijf gebeurt, mocht hij er niet meer zijn”, zei Rutten in 2018.

En dat is nu gebeurd. Na een ongelijke strijd is hij afgelopen weekend, omringd door zijn naasten, overleden. Eduard Rutten wordt herinnerd als een innemende, warme persoonlijkheid, die een steunpilaar was voor zijn familie, werknemers en zakenrelaties. Ons medeleven gaat uit naar alle nabestaanden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Marc S. 2021-02-17 23:09:02

Veel sterkte voor je familie en nabestaanden. Innige deelneming van je kotgenoot. Marc Schraepen en Carine Beckers.

Danny H. 2021-02-15 23:52:30

Innige deelneming en heel veel sterkte voor familie en nabestaande. Danny Hubrechts nv Tuinaanleg Hubrechts

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.