Nieuws Limburg “Een fles wijn moet niet in één keer leeg”

“Een fles wijn moet niet in één keer leeg”

“Een fles wijn moet niet in één keer leeg”

Piepjonge ondernemers die een goed business-idee hebben en vastberaden zijn om hiermee de wereld te veroveren: dat zijn de finalisten van de Jong Voka Gen Z Award, een ondernemerswedstrijd die zakelijk talent aan de oppervlakte wil brengen. Deze week stellen we u de 4 kanshebbers op de royale prijzenpot voor. Als derde kandidaat presenteren we u Spencivino, een modern toestel dat uw geopende fles wijn voor meerdere weken kwaliteitsvol bewaart.

Je kan het je wel voorstellen, na een drukke dag, heb je een vrije avond en heb je zin om rustig een glas wijn te drinken. Maar om één glas te kunnen drinken moet je wel heel de fles openen. “Vaak voel je je dan verplicht om toch wat meer te drinken, of de dagen erna zeker de fles leeg te drinken, want hem moeten weggieten is al helemaal zonde”, zeggen ervaringsdeskundigen Pauline Roman, Amber Cuppens, Maud Hinoul, Lauren Boes en Emma Lowist. “Dat probleem wordt nu opgelost door onze wine dispenser. Het is een apparaat dat werkt met argon-gas, waardoor de wijn drie tot vier weken goed blijft. Je kan de fles gewoon aansluiten op het apparaat en wanneer je wil, via het tapje een glas inschenken en zelfs decanteren. Het apparaat zullen we in een mooi design stoppen, zodat het een pronkstuk is op je kast. Onze wine dispenser is ook zeer geschikt voor wijnliefhebbers die over duurdere flessen beschikken, en beetje bij beetje willen genieten van hun unieke product.”

Bekijk zeker het filmpje van Spencivino hieronder! Trouwens: het bedrijfje is ook geselecteerd als 1 van de 5 Vlaamse finalisten voor de wedstrijd Small Business Projects van Vlajo.

De finale van de Gen Z Award is via een livestream rechtstreeks op onze site te volgen op donderdag 29 april om 19u. Noteer deze afspraak alvast in je agenda en schrijf je in voor de award-show via deze link!

Reageer op dit bericht

Reacties

Henri W. 2021-04-22 09:11:57

Wat is het verschil met reeds bestaande oplossingen zoals Coravin (voor één fles) en Enomatic (voor meerdere flessen)?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.