Nieuws Een overdracht met persoonlijkheid

Een overdracht met persoonlijkheid

Een overdracht met persoonlijkheid

Wanneer een ondernemer beslist zijn of haar bedrijf over te laten of te verkopen, zijn cijfers heel belangrijk. Toch mag het persoonlijke en emotionele aspect allerminst onderschat worden. Daarom kijkt Bank van Breda naast het professionele ook altijd naar het persoonlijke verhaal van de ondernemer.

“Het emotionele omarmen, dat is iets waar wij niet van weglopen. Integendeel, dit is een aspect dat wij heel belangrijk vinden bij een overdracht of overname van een bedrijf”, vertelt Dominic Dhaene, expert familiale overdracht en overnames bij Bank van Breda. Wanneer een ondernemer beslist dat het tijd is om zijn of haar bedrijf over te laten, voelt dat vaak aan als een einde van een heel belangrijk tijdperk in de ondernemer zijn of haar leven. “Het is je levenswerk dat je nalaat.”

Taal van de ondernemer

Daar zijn de experten van Bank van Breda zich sterk van bewust en dus focussen zij zich naast het cijfermateriaal ook op het leven na de overdracht. “Als bank voor ondernemers en vrije beroepen, spreken wij de taal van de ondernemer. Voor zulke gesprekken is dat goud waard. Dat schept vertrouwen en het zorgt ervoor dat wij de onderneming door en door kennen maar ook de ondernemer erachter. Wij focussen ons op een correcte overdracht maar luisteren ook altijd naar de rol die de ondernemer nog wil spelen in het bedrijf dat hij nalaat”, legt Dominic uit.

Hoe zo een overdracht verloopt is elke keer anders en afhankelijk van de ondernemer. “Maar samen zoeken we naar de best mogelijke overdracht of overname. Wilt de overlater nog een actieve rol spelen? Wilt hij zetelen in de raad van bestuur of wilt hij verkopen en achteraf de deur achter zich toetrekken. Het zijn maar enkele van de mogelijkheden en tijdens het traject vinden we de oplossing waar iedereen zich helemaal goed bij voelt.”

Expertise

Bank van Breda richt zich op verkoopbare bedrijven met een waarde van 250.000 tot 30 miljoen euro. Tijdens de rationele gesprekken gaan de experten telkens na of een bedrijf verkoopbaar is. “Dat begeleiden wij van A tot Z door experten in eigen huis. Hebben we toch een hyperspecialist nodig, dan kunnen wij terugvallen op een uitgebreid netwerk om ons team bij te staan. Tijdens het hele proces zijn wij de contactpersoon van de klant en zorgen wij voor een perfecte overdracht of overname, op professioneel en emotioneel vlak”, besluit Dominic.

Bank J. Van Breda & C° is een gespecialiseerde bank en richt zich specifiek tot vrije beroepen en ondernemers, zowel privé als professioneel, hun leven lang.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.