Nieuws Limburg Eén woord typeert evolutie Limburgse economie: afkoeling

Eén woord typeert evolutie Limburgse economie: afkoeling

Eén woord typeert evolutie Limburgse economie: afkoeling

Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want, in tegenstelling tot vorige maand, blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. De terugval loopt systematisch door tot oktober 2018, aldus Voka Limburg.

De conjuncturele expansie die werd ingezet in augustus 2017 en bereikte in februari 2018 een lokaal. De afkoeling sindsdien, gaat nu verder. Zo is het pas de eerste keer dit kalenderjaar dat de starters geen records breken ten opzichte van dezelfde maand in 2017. De export boost wel het regionale conjunctuurverloop. De kracht van de bouw blijft behouden. En tegelijkertijd zien we ook hier de neiging van deze sector om af te koelen. De automobielsector genereert nog steeds een opwaartse conjunctuurprikkel die volledig te danken is aan de personenwagens.

Hetzelfde verhaal voor de toeristische activiteit. Toerisme ondersteunt de regionale conjunctuurontwikkeling, maar op middellange termijn dient zich waarschijnlijk een mindere periode.

Johann Leten besluit: “De huidige economische hausse gaat duidelijk niet blijven duren. Het merendeel van de sectoren heeft een afkoeling in het vooruitzicht. Ik weet uit onze vele contacten met ondernemers dat dit hen niet zal weerhouden om te blijven vooruitgaan. We hopen dezelfde ondernemersmentaliteit de komende jaren terug te vinden bij de lokale besturen en hun administraties. Samen kunnen we onze Limburgse welvaart op peil houden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.