Nieuws Limburg Eerste Belgische ijswijn komt uit Borgloon

Eerste Belgische ijswijn komt uit Borgloon

Eerste Belgische ijswijn komt uit Borgloon

Wijndomein Hoenshof uit Borgloon, gerund door professor Ghislain Houben (UHasselt), brengt met Mr. Apple en Mr. Pear de eerste 2 Belgische ijswijnen op de markt. De volledige productie van de delicatesse, die wordt gemaakt van bevroren fruit, wordt exclusief verkocht bij Carrefour.

Ghislain Houben deed het idee voor de zoete dessertwijn op in Canada. In Noord-Amerika is er nu al een grote markt voor het product. De wijnbouwer ging ook hier experimenteren met het persen van laat geoogste, bevroren vruchten uit het fructuarium bij het kasteel van Rijkel (Borgloon). Het sap moet zeker 4 tot 5 maanden gisten om de juiste smaak te bekomen. Voor de final touch van de blend ging Houben samenwerken met Benoît Couderé, de wijnaankoper bij Carrefour en Sommelier van het Jaar 2016.

De eerste flessen van Mr. Apple waren meteen goed voor een gouden medaille op een prestigieus festival in New York. Mr. Pear moest het doen met zilver.

De eerste Belgische ijswijn, lekker bij desserten, ligt nu in de rekken bij Carrefour.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.