Nieuws Limburg Eerste energiepositieve bedrijvencentrum staat in Maaseik

Eerste energiepositieve bedrijvencentrum staat in Maaseik

Eerste energiepositieve bedrijvencentrum staat in Maaseik

Op 22 november zal in Maaseik het eerste energiepositieve bedrijvencomplex van Vlaanderen officieel de deuren openen. Energiespecialist Intellisol investeert maar liefst 5,5 miljoen in de exemplarische showroom, die als doel heeft een one-stop-shop te zijn voor betaalbare energie-oplossingen.

“Het is niet alleen een trend, maar een blijvende behoefte om energiebewust te wonen en te werken”, zegt Herman Daniëls van Intellisol. “Voor klanten is het niet eenvoudig om in het gigantische aanbod van oplossingen de meest ideale weg te vinden. Daarom investeren wij in een gigantische showroom, waar voor ieders wens en budget een toepassing kan gedemonstreerd worden. Het complex van 5000m² is uitgerust als een ‘levend labo’, een speeltuin vol met technologische snufjes, toepassingen, sensoren, meetapparatuur en vooruitstrevende energiebesparende installaties, waar onze medewerkers en partners de komende decennia naar hartenlust nieuwe technieken en businessmodellen voor energiebesparing kunnen uittesten, ontwikkelen en demonstreren.”

Intellisol heeft van het pand een bedrijvencentrum gemaakt. “We brengen er diverse partners samen, die elk specialist zijn in hun deeldomein. Dit komt de kwaliteit van het advies ten goede.”

De aanwezige bedrijven zullen in het complex ook zelf hun kantoren onderbrengen. “Uiteraard willen wij ook zelf werken in energiezuinige omstandigheden, vandaar dat het gebouw is uitgerust met de meest actuele toepassingen, zoals geothermie, warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, intelligente verlichting, moderne verluchtingstechnieken, enzovoort. Zo krijgen we een innovatief, multifunctioneel en comfortabel levend labo, waarin bezoekers en bewoners zich optimaal zullen thuisvoelen.”

Het gebouw heeft aparte openingsuren voor particulieren en professionele klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.