Nieuws Limburg Eerste kiem voor broedplaats van innovatie

Eerste kiem voor broedplaats van innovatie

Eerste kiem voor broedplaats van innovatie

Agropolis, het bedrijventerrein voor vernieuwende land- en tuinbouwbedrijven, is gestart met de bouw van een incubatorgebouw in Kinrooi. In deze incubator, en het omliggende bedrijventerrein van 40 hectare, draait binnenkort alles om ‘agro-innovatie’, een term die de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen binnen de land- en tuinbouwsector omvat.

Op het bedrijventerrein zullen zich niet alleen start-ups vestigen. Er wordt ook gemikt op middelgrote ondernemingen. De interactie tussen de bedrijven moet ervoor zorgen dat ze sneller kunnen groeien. Agropolis zal vanaf dag één de traditionele incubatordiensten aanbieden, zoals co-working ruimtes, aparte kantoren (tussen 20 en 60 m²), vergaderfaciliteiten, receptie, enzovoort. In totaal zullen er 25 bedrijven gehuisvest worden.

Bovendien kunnen de bewoners binnenkort ook gebruik maken van een onderzoeks- en productieruimte om de nieuwste toepassingen te testen. Zo wordt Agropolis ook letterlijk een broed- en kiemkamer. De incubator opent zijn deuren begin 2018. De totale investering bedraagt 2,35 miljoen euro. De financiering komt tot stand dankzij VZW Boterakker, LRM, Provincie Limburg en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.