Starter van de Week: Smaakbom in Zonhoven
12 jaar nadat Rob Thys zijn vers gedraaid ijs verkocht bij Cornetje in Boxbergheide, begint hij woensdag met een nieuw,… Lees meer
Vanuit Sint-Truiden is zopas een eerste pallet met 224 kistjes Limburgse kersen naar China vertrokken. Het gaat om een proefbestelling die mogelijk de start inluidt van een erg grote, nieuwe exportmarkt voor de Haspengouwse kersentelers.
De kersen die vrijdag naar China zijn vertrokken, zullen daar maandag aankomen. De hydrogekoelde vruchten met lange bewaartijden, zijn een echt luxeproduct in China. De kistjes van 2 kg zullen er door gegoede burgers worden aangekocht om cadeau te doen of zelf te eten bij speciale gelegenheden. Aanstaande woensdag volgt al de tweede levering vanuit Veiling Haspengouw. Het zijn kersen van de variƫteit Kordia die qua maat en kleur voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen.
De Limburgse telers hopen dat hiermee het startschot is gegeven voor de opening van een nieuwe exportmarkt. Qua oogst zijn de eerste resultaten alvast erg hoopgevend. De vraag en de gemiddelde prijzen liggen bij de start van de lokale kersenseizoen erg hoog. In de komende 2 weken is het nog hoogtij voor de kersenteelt in Limburg.
12 jaar nadat Rob Thys zijn vers gedraaid ijs verkocht bij Cornetje in Boxbergheide, begint hij woensdag met een nieuw,… Lees meer
Elk jaar vertrekken er ruim 180 miljoen spuitbussen slagroom uit de fabriek van FrieslandCampina in Lummen. Daarmee is het bedrijf… Lees meer
Het was daar nogal een slagveld aan de keukentafel ten huize Peeters-Van Zon. Nand Peeters, 22-jarige zoon van Marion Van… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. āDe afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen