Eerste Limburgse kersen naar China

Vanuit Sint-Truiden is zopas een eerste pallet met 224 kistjes Limburgse kersen naar China vertrokken. Het gaat om een proefbestelling die mogelijk de start inluidt van een erg grote, nieuwe exportmarkt voor de Haspengouwse kersentelers.

De kersen die vrijdag naar China zijn vertrokken, zullen daar maandag aankomen. De hydrogekoelde vruchten met lange bewaartijden, zijn een echt luxeproduct in China. De kistjes van 2 kg zullen er door gegoede burgers worden aangekocht om cadeau te doen of zelf te eten bij speciale gelegenheden. Aanstaande woensdag volgt al de tweede levering vanuit Veiling Haspengouw. Het zijn kersen van de variëteit Kordia die qua maat en kleur voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen.

De Limburgse telers hopen dat hiermee het startschot is gegeven voor de opening van een nieuwe exportmarkt. Qua oogst zijn de eerste resultaten alvast erg hoopgevend. De vraag en de gemiddelde prijzen liggen bij de start van de lokale kersenseizoen erg hoog. In de komende 2 weken is het nog hoogtij voor de kersenteelt in Limburg.