Eerste paal voor productie van pigment

In Houthalen-Helchteren werd zopas het symbolische startschot gegeven voor de bouw van een productiehal, laboratorium en kantoren voor Radiant Color, de Amerikaanse multinational die hier fluorescerende pigmenten produceert. Er is een investering mee gemoeid van 22 miljoen euro. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels voorziet de oplevering in het voorjaar van 2024.

Radiant Color investeert fors in de bouw van hun Resin Center Of Excellence (RCOE), inclusief een laboratorium en nieuwe kantoren. De eerste kolomzetting van het project, dat 22 miljoen euro kost, vond deze woensdag plaats.

"In de productiehal zullen harsen geproduceerd worden met gebruik van de veiligste technologieën en methodes", zegt Olivier Frederix, algemeen directeur van Radiant Color. "De ontwikkeling van deze harsen, die gebruikt worden in toepassingen als lijmen, afkitmaterialen of waterwerende coatings, zal voor al onze Europese vestigingen gecentraliseerd worden in Houthalen."

Een omvangrijk project. "Het gaat concreet om 3.600 m² productieruimte, 800 m² labo, 1.600 m² kantoorruimte en tientallen nieuwe banen", zegt Frank Rutten, ex-president van Radiant Color en bezieler van het project. Frederix vult aan: "Het doel is om onze totale omzet te verdriedubbelen binnen 10 jaar."

Bouwtechnisch zal het kantorencomplex uit 3 verdiepingen bestaan. "De gelijkvloerse en derde verdieping is bestemd voor administratie, terwijl de tussenvloer het laboratorium en het R&D-team zal huisvesten”, zegt André Vos, bouwadviseur van Mathieu Gijbels. De oplevering van het gebouw is voorzien in het voorjaar van 2024.