Nieuws Limburg Eet en drink Limburgs: hier zijn alle producenten

Eet en drink Limburgs: hier zijn alle producenten

Eet en drink Limburgs: hier zijn alle producenten

Limburg Smaakt Naar Meer is de naam van een gloednieuw platform waarop bedrijven te vinden zijn die eerlijke, natuurlijke producten uit Limburg maken. Vlees, fruit, bier, groenten of kaas… alle kwaliteitsvolle voeding kan rechtstreeks bij de lokale producenten besteld worden.

“Hoeve- en streekproducten zitten in de lift”, weet gedeputeerde van Landbouw, Inge Moors. “De smaak en de versheid worden door de consumenten gewaardeerd. Zij willen bovendien weten waar hun voedsel vandaan komt en grijpen daarom vaker terug naar ‘de korte keten’. Ze kopen het liefst bij de producent zelf.”

Alle adressen waar hoeve- en streekproducten te vinden zijn, worden nu gebundeld op een platform. “Je vindt er alle producten, gesorteerd per categorie, maar je kunt ook zoeken op recepten, op de bedrijfsnamen of op een kaart de lokale producenten in jouw buurt”, legt Inge Moors uit. “Er staan ook inspirerende verhalen van de producenten op de website.”

Er zal een grootschalige campagne rond het platform worden opgezet. Zo wordt iedere woensdag voortaan uitgeroepen tot Streekdag, om zoveel mogelijk consumenten te stimuleren tot het aankopen en klaarmaken van Limburgse hoeve- en streekproducten. Tegelijk worden er masterclasses georganiseerd voor de deelnemende bedrijven. Vanuit de Provincie en de Vlaamse overheid wordt 190.000 euro uitgetrokken voor de promotie van de lokale lekkernijen.

De aftrap van het initiatief gebeurde bij De Mot, een landbouwbedrijf in Wellen dat ter plaatse een erg populaire hoeveslagerij uitbaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.