Nieuws Limburg Eeuweling Impermo investeert 5,5 miljoen

Eeuweling Impermo investeert 5,5 miljoen

Eeuweling Impermo investeert 5,5 miljoen

De tegelproducent en verdeler Impermo breidt fors uit, gekenmerkt door twee outlet centers, een extra vestiging in Wevelgem en een nieuw centraal distributiecentrum van 5,5 miljoen euro. Dat maakt de familie Stultjens dit weekend bekend op de viering van 100 jaar Impermo.

Impermo heeft de voorbije jaren een opmerkelijk groeitraject afgelegd. Met een omzet die voor dit jaar wordt geraamd op 35 tot 40 miljoen euro, zal de Truiense tegelspecialist de voorbije drie jaar een ruime verdubbeling van zijn zakencijfer gerealiseerd hebben. En nog is de expansiedrang niet geluwd. Met de twee outlet centers wil Impermo een publiek aanspreken dat op zoek is naar een goedkope tegel die snel beschikbaar is. “Bovendien hebben we de voorbije maanden de hele logistiek hertekend”, vertelt Luk Stultjens. “In Genk konden we een magazijn op de kop tikken van 25.000 vierkante meter, inclusief inrichting, goed voor een investering van 5,5 miljoen euro.” Met een nieuwe vestiging in Wevelgem komt het aantal locaties nu op 9.

Vier generaties
Dit weekend viert Impermo zijn eeuwfeest. Honderd jaar na de oprichting is Impermo nog altijd een familiebedrijf, inmiddels geleid door de vierde generatie in rechte lijn. Vandaag zijn het Silvie, Filip en Luk Stultjens die aan het roer staan, sinds enkele jaren bijgestaan door een niet-familiale CEO. “Wij hebben de tegels namelijk met de paplepel binnen gekregen”, vertelt Luk.

Impermo telt vandaag zo’n 120 werknemers. De voorbije honderd jaar verkocht het bedrijf ongeveer 25 miljoen vierkante meter tegels of de oppervlakte van 5.000 voetbalvelden. Alle tegels op elkaar gestapeld is dat 9.150 keer de Eiffeltoren en achter elkaar gelegd is dat 50.000 kilometer of 1,25 keer rond de aarde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.