Nieuws Limburg Ei uit Hasselt in etalage van Harrods

Ei uit Hasselt in etalage van Harrods

Ei uit Hasselt in etalage van Harrods

Chocoladehuis Boon kreeg van het befaamde Londense luxe-grootwarenhuis Harrods de opdracht om een uniek sierstuk te maken voor de lancering van de paascollectie van Harrods: een chocoladen paasei, geïnspireerd op een Fabergé-ei naar keuze.

Fabergé-eieren zijn juwelen in de vorm van een paasei. De Russische juwelier Peter Carl Fabergé creëerde ze tussen 1885 en 1917 in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. Na de Russische Revolutie zijn de eieren verspreid geraakt over de hele wereld. Tien eieren zijn verdwenen, zestien zijn in bezit van vermogende particulieren, vijf zijn in handen van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal eieren bevindt zich in verschillende musea.

ei boon harrodsHeel wat Fabergé-eieren zijn miljoenen euro waard. Het Fabergé-ei dat Chocoladehuis Boon het meest inspireerde, was het lelietjes-van-dalen-ei. Dit ei schonk Tsaar Nicolaas II in 1898 aan zijn vrouw, Maria Fjodorovna. Lelietjes-van-dalen waren haar lievelingsbloem en parels haar favoriete juwelen. Voor het originele Fabergé-ei maakte Peter Carl Fabergé gebruik van goud, diamanten, robijnen en parels, maar Chocoladehuis Boon ging aan de slag met chocolade …

De Hasseltse chocolatiers hebben lang moeten zoeken en puzzelen om de chocoladen lelietjes zo echt mogelijk te laten lijken. Elk bloemetje moest met de hand worden vervaardigd en met een pincet vastgezet worden op een steeltje van chocolade. Vervolgens werden de steeltjes en de bloemblaadjes secuur op het ei geplaatst en werd het geheel vastgemaakt op een chocoladen sokkel met pootjes.

De volgende uitdaging was om het Fabergé-ei zonder brokken bij Harrods in Londen te krijgen. En dat was beslist niet simpel. Er werd een leuk filmpje over gemaakt (zie onder). Wie niet naar Londen kan om het ei van Boon te wonderen, kan ook in Hasselt naar een replica gaan kijken.

http://www.youtube.com/watch?v=BIzzJN-Gft0

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.