Nieuws Limburg Eismann neemt Dinnerworld over

Eismann neemt Dinnerworld over

Eismann neemt Dinnerworld over

De verdeler van diepvriesvoeding eismann (mét kleine letter) neemt sectorgenoot Dinnerworld over. Die laatste heeft merken in portefeuille als IJsklokje/De IJskoning, Worstman en JRM. Beide bedrijven zijn vooral actief in Limburg en Antwerpen. Eismann heeft naast het hoofdkantoor in Geel trouwens een belangrijke vestiging in Houthalen-Helchteren. Met de transactie krijgt het van origine Duitse bedrijf er ineens 25 verkopers, 20.000 klanten en 3,5 miljoen euro omzet bij.

Raf Vansweevelt (links) en Dieter Schön van eismann.

Raf Vansweevelt (links) en Dieter Schön van eismann.

“Deze overname betekent een win-winsituatie voor beide bedrijven,” aldus financieel en administratief directeur van eismann België, Raf Vansweevelt (trouwens ook Limburger). “Enerzijds breidt eismann haar core business uit in Vlaanderen. Anderzijds werd met de productietak van Dinnerworld een overeenkomst gesloten voor afname van hun ijsproducten door de internationale organisatie van eismann, en dit voor de volgende vier jaar.”

Na de fusie telt de eismann-groep in België en Luxemburg 155 verkopers en 30 andere medewerkers. Er worden dan zo’n 70.000 klanten bediend vanuit 8 distributievestigingen. Met deze overname mikt de diepvriesthuisdienst vanaf 2013 op een omzet van 19 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.