Nieuws Limburg Elan gaat door op elan

Elan gaat door op elan

Elan gaat door op elan

De Limburgse specialist in vertalingen en taal- en communicatie-opleidingen ElaN Languages gaat een fusie aan met zijn branchegenoot OneLiner uit Sint-Niklaas. Samen behoren ze tot de top 100 in de wereld.

ElaN Languages, gevestigd in de voormalige mijngebouwen in Heusden-Zolder, had dit jaar zijn dertigste verjaardag willen vieren. Het coronavirus stak echter een stokje voor de feestplannen. Aan de groeispurt die het Limburgse bedrijf vorig jaar heeft ingezet, kwam daarentegen geen einde. ElaN Languages gaat immers een fusie aan met het vertaalbedrijf OneLiner uit Sint-Niklaas.

Volgens CEO en aandeelhouder Robrecht Beliën zijn beide bedrijven volledig complementair. “OneLiner is vooral gespecialiseerd in aanbestedingen voor de overheid, terwijl wij vooral in de sector van de ondernemingen actief zijn. Bovendien klikte het meteen.” Beide bedrijven blijven onder eigen naam werken. OneLiner is goed voor een jaaromzet van 4,5 miljoen euro en telt een vijftiental werknemers.

De fusie is de volgende stap in een groeitraject dat vorig jaar al leidde tot de overname van het Leuvense B&D, dat communicatie- en softskillsopleidingen organiseert voor een aantal grote klanten. Inmiddels zette ElaN ook zijn eerste stappen in Nederland, met de overname van het vertaalbedrijf Password. “De ideale springplank om met een eigen filiaal de Nederlandse markt te veroveren”, zegt CEO Robrecht Beliën.

ElaN Languages heeft 35 mensen in dienst, maar doet daarbovenop een beroep op een netwerk van 2.000 freelancers over de hele wereld. Daarvan zijn er dagelijks ruim 120 voor ElaN werkzaam. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 7,5 miljoen euro. Na de fusie zal de geconsolideerde omzet bijna verdubbelen tot ruim 14 miljoen euro. Daarmee wordt de tandem ElaN-Oneliner naar eigen zeggen het grootste vertaalbedrijf in België dat in handen is van Belgische aandeelhouders en één van de 100 grootste ter wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.