Nieuws Limburg Elka in Bilzen overgenomen door Nederlanders

Elka in Bilzen overgenomen door Nederlanders

Elka in Bilzen overgenomen door Nederlanders

Het foto-afwerkingsbedrijf Elka in Bilzen is amper enkele dagen na het faillissement overgenomen. De nieuwe eigenaar is Pieters Photo Group uit het Nederlandse Echt. “Het is de bedoeling om Elka spoedig te laten groeien en opnieuw extra mensen aan te werven,” zegt de nieuwe baas Frans Pieters (foto).

Elka Frans PietersToen Elka vorige week de boeken neerlegde en het faillissement werd uitgesproken, was het al duidelijk dat er kandidaten waren om een snelle doorstart te maken. De meest geciteerde naam, Pieters Photo Group, is niet bij de pakken blijven zitten, en heeft Elka direct ingelijfd. “Het doel is uiteraard om de continuïteit naar de klanten te waarborgen,” zegt Frans Pieters. “We gaan eerst een inventaris maken van de machines, de mensen, de website en een aantal andere cruciale bedrijfsfactoren. Binnen een paar weken zal duidelijk worden waar de prioriteiten liggen en kunnen we alles gaan afstemmen op de bestaande dienstverlening bij Pieters.”

Pieters Photo GroupHet staat nu al vast dat beide bedrijven erg complementair zijn. “Dit is zeker zo als we het klantennetwerk in België, Nederland en Duitsland naast elkaar leggen. Maar ook inhoudelijk. Waar Elka sterk is in het afdrukken van fotoboeken op gewoon papier, zijn wij de specialist op echt fotopapier, en hebben we processen als het printen van foto’s op textiel, aluminium of plexiglas, goed onder de knie.”

De groep rond Frans Pieters stelt in totaal zo’n 200 mensen tewerk, waarvan 60 in de productie. “Bijna alle” 31 mensen van Elka zullen daar aansluiting bij vinden. “We hebben de ambitie om Elka opnieuw te laten groeien,” aldus nog Pieters. “In Bilzen zullen ook bestellingen van de Pieters-groep afgewerkt worden, waardoor hun omzet zal stijgen en er nieuwe mensen zullen nodig zijn.” De nieuwe eigenaar maakt zich sterk dat door de synergievoordelen een aantal producten van Elka voor de klanten goedkoper zullen worden. “We hebben de naam goedkoop te zijn voor een hoge kwaliteit. Die lijn zal ook bij Elka worden doorgetrokken.”

De naam Elka blijft in ieder geval behouden. Officieel zal het Elka Photo Finishing gaan heten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.